Ziekenwagen voor Cluj

Plaatsingsdatum: 14-mrt-2011 13:44:03

Cross to Romania Westende met materiaal naar Roemenië

WESTENDE - Cross to Romania afdeling Westende-Middelkerke is met een delegatie vertrokken naar het Roemeense Cluj. In de 'bagage' een ziekenwagen volgeladen met medisch materiaal, dekens en warme kledij. Het is de derde keer dat Cross to Romania een ziekenwagen schenkt aan een ziekenhuis in Roemenië.

Marathonrit

Onder impuls van Westendenaars Gerard Soete en Michel Luyssen uit Westende zette Cross to Romania zondag voor de zoveelste keer koers naar een van de armste streken van Roemenië. "Dit keer leveren we een ziekenwagen - een geschenk van het Rode Kruis Bredene - medisch materiaal, heel wat dekens en warme kledij. De wagen is bestemd voor het ziekenhuis van Cluj, de dekens en de kledij gaan naar een zigeunerkamp in Roma. We houden er dan ook graag aan om alle gulle schenkers van deze goederen te danken voor hun medewerking en medeleven. De winter slaat nog steeds hevig toe in deze regio's, zodat al deze warme kledij zeker welkom zal zijn", vertelt Gerard Soete.

De reis naar Roemeniëis alle behalve een lacheding. "Het wordt opnieuw een marathon van liefst 2.200 km. Eens Roemenië binnen staan ons nog winterse toestanden te wachten. Maar we doen het graag. Het gaat tenslotte om hulp voor noodlijdenden", zegt Michel Luyssen die samen met Gerard Soete, Noëlla Simoen, Bart Simoen, Johan Ampe, Francine Duron en Daniël Warlop de ziekenwagen volpropte met hulpgoederen.

Gerard Soete en Michel Luyssen zijn hiermee geenszins aan hun proefstuk toe. Ze trokken al meerdere keren met een karavaan naar onherbergzame streken in Roemenië, gewapend met eigen verzamelde goederen of met een lading bijeengeharkt door Medios Oostende. "Ook dit keer gaan we met heel ons hart naar Roemenië. Zonder tegenslagen onderweg zijn we volgende week al weer thuis", geeft Gerard Soete mee alvorens te vertrekken.

(GKM)

Cross to Romania met Gerard Soete, Noëlla Simoen, Johan Ampe, Daniël Warlop, Bart Simoen, Michel Luyssen en Francine Duron zorgden voor een volle ziekenwagen medisch materiaal en warme kledij, bestemd voor het ziekenhuis in Cluj en het zigeunerkamp in Roma. (Foto GKM)

18-01-2008