Oostends OCMW schenkt voedselpakketten van leger aan armen en minderbedeelden

Plaatsingsdatum: 14-mrt-2011 10:43:58

* OOSTENDE

De Oostendse OCMW-voorzitter Franky Deblock overhandigde gisteren voedselpakketten en dekens aan de vzw's Colsol en Medios, die zich in Oostende inzetten voor minderbedeelden en kansarmen. De schenkingen kaderen in de operatie 'Honger en kou verboden' van het ministerie van Defensie, dat door de inkrimping van het leger met een overschot zit,

Van de 15.340 gevechtsrantsoenen op overschot zijn er 555 in Oostende beland en van de 10.091 dekens werden er 90 in Oostende afgeleverd. "Ik begrijp niet dat er OCMW's zijn die de voedselpakketten geweigerd hebben. Wij hebben onmiddellijk positief gereageerd op het voorstel. Uit ervaring weten we dat er nood is aan voedselpakketten en dekens", zegt OCMW-voorzitter Franky Deblock.

De voedselpakketten worden voornamelijk verdeeld door Colsol, een vzw die daarvoor al sinds 1999 samenwerkt met het OCMW. "Een cliënt die doorgestuurd wordt door het OCMW kan bij Colsol terecht voor een voedselpakket. Het OCMW betaalt voor elk pakket 75 procent terug aan Colsol met een maximum van 18.592 euro per jaar", legt Franky Deblock. "Wij werken autonoom met 32 vrijwilligers en zes vaste mensen en verdelen zo'n 500 voedselpakketten per maand", voegt Dominique Degraeve van Colsol eraan toe.

Het merendeel van de dekens gaat naar Medios, die tweedehandsmateriaal verdeelt. «Ook met Medios werken wij goed samen. Onze maatschappelijk assistenten verwijzen hun cliënten regelmatig door naar deze vzw», geeft Deblock nog mee.

11-12-2002