Grijp je kans bij Medios

Plaatsingsdatum: 14-mrt-2011 14:41:54

Liquidatie bij meubel- en kledijbank

WESTERKWARTIERDe vrijwilligers van de meubel- en kledijbank Medios uit de Overvloedstraat 2a buigen een tegenvaller om tot een opportuniteit. "Het brandje van ruim een maand geleden is een uitstekende gelegenheid om de zaal leeg te maken en bijna letterlijk met een schone lei te beginnen. We roepen iedereen op om de komende woensdagen een kijkje te komen nemen", zegt voorzitter Juan Willems van Medios.

Oproep

"Vlammen kwamen er tijdens de brand niet aan te pas, maar de toonzaal heeft wel zware rookschade opgelopen", vertelt Juan Willems. "Heel wat kleren zijn onherroepelijk verloren. Meubels die niet te zwaar geleden hebben, kunnen na een afwasbeurt wel nog herbruikt worden. Om de gezondheid van zowel de vrijwilligers als het personeel te waarborgen, moet zowel de beneden- als bovenverdieping van Medios gereinigd en daarna geschilderd worden. Dit gebeurt door een professionele firma. We zien het als een buitenkans om ons interieur op te frissen."

"Eerst moet echter zoveel mogelijk materiaal de deur uit tegen eind dit jaar. Hulporganisaties als CAW, Sociaal Huis, Poverello en Lichtbaken doen er goed aan de kansarmen in te lichten dat Medios een liquidatie houdt. Niet enkel de meubels en kleren verhinderen een grondige schoonmaak. Weinigen weten dat Medios beschikt over een boeken- en platencollectie."

"Medios beschikt over een grote groep vrijwilligers die de toonzaal elke woensdagmiddag openhouden. Meubels zijn dikwijls erg zwaar en zeker bij onze huidige actie is het niet altijd evident om de grootste stukken te verplaatsen. Daarom zoekt de vzw nieuwe vrijwilligers die sterk genoeg zijn om ons uit de nood te helpen. Ze kunnen Medios bereiken op woensdag tussen 14 en 17 uur en op 059 80 54 54 of via medios.oostende@skynet.be", aldus nog voorzitter Juan Willems.

(BVO)

18-12-2009