Herr Seele onder de hamer

Plaatsingsdatum: 14-mrt-2011 14:13:14

Verkoop kledij Herr Seele levert Medios 111,50 euro op

Oostende/WesterkwartierDe verkoopdag van woensdag in Medios, waarbij de kledingsstukken van Herr Seele uit het televisieprogramma 71° Noord werden verkocht, heeft 111,50 euro opgebracht.

Met open armen

Woensdagmiddag 10 december was het in de meubel- en kledijbank Medios in de Overvloedstraat een komen en gaan van geïnteresseerden die tegen een spotprijs één van de kledingsstukken van Peter Van Heirseele, ofte Herr Seele, op de kop hoopten te tikken. Het ging om kledij die de BV vorige winter had gedragen tijdens de 12 dagen dat hij deelnam aan het televisieprogramma 71° Noord.

Jocelyne Couvreur was één de aanwezigen die een bod had uitgebracht op een broek van Herr Seele. "Met amper 12 euro bracht ik het hoogste bod uit. Mijn man zal straks tevreden zijn met zijn nieuwe broek. Ik had gehoopt om ook nog de pet in de wacht te slepen, maar dat is niet gelukt. Erg is dat niet, want het belangrijkste blijft dat Medios er beter van wordt. Het is heel nobel van Herr Seele om de garderobe met de kleren van het televisieprogramma weg te schenken voor het goede doel. Andere BV's kunnen er een voorbeeld aan nemen", aldus Jocelyne.

De koopster wordt helemaal bijgetreden door Jean-Pierre Thieren. "Peter Van Heirseele is een bijzonder aangename man, met het hart op de juiste plaats. Destijds in de kunstacademie was ik verbaasd over zijn artistieke en menselijke kwaliteiten. Zijn muziekwinkel ligt vlakbij mijn huis, waardoor ik met hem al diepgaande gesprekken voerde. Ik kom naar de verkoopdag uit sympathie voor Herr Seele. Bovendien wordt je in Medios altijd met open armen ontvangen."

Wanneer de laatste kopers de deur uit zijn, maakt Herr Seele de balans op. "De opbrengst van 111,50 euro is meer dan behoorlijk. Alles wat te koop was, was gemaakt uit kwaliteitsvol en bijna onverslijtbaar materiaal uit Noorwegen. De bieders die met succes boden, hebben zonder de minste twijfel een koopje gedaan. Zelf verkies ik een driedelig maatpak met hemd en das. Het was dus beter om de kledingsstukken uit 71° Noord te verkopen voor het goede doel. Drie kwart van de kledij heeft vanmiddag een nieuwe eigenaar gevonden. Wat niet verkocht raakte, gaat naar één van de projecten van de Oostendse Syl Arickx. Syl zet zich in voor de dragers van de berg Kilimanjaro. Deze mensen uit Tanzania kunnen de kleren van mijn avontuur in Noorwegen zeker gebruiken", aldus nog Herr Seele. (BVO)

De verkoop van de kledij van Herr Seele leverde Medios 111,50 euro op.

12-12-2008