Benefietveiling levert half miljoen op

Plaatsingsdatum: 14-mrt-2011 10:18:54

Niet minder dan 188 stukken kwamen zondag onder de veilinghamer van Rotary Club Ter Streep en brachten een half miljoen in het laatje. De Rotary Club zal het bedrag besteden aan sociale werken. Bijna drie uur lang was veilingmeester Peter Loeckx in de weer.

Alles wat geveild werd, was belangeloos geschonken voor het goede doel. «Het samenbrengen van de spullen was een hele klus, maar gelukkig konden wij voor de organisatie van de veiling rekenen op een van onze leden, veilingmeester Loeckx», zegt Dirk De Bruycker, voorzitter van Rotary Club Ter Streep.«Het bleef echter uitkijken of er voldoende belangstelling zou zijn, maar de veilingzaal van het Co-Center stak nokvol. Met de opbrengst gaan wij sociale werken steunen zoals Ithaka, Medios en Poverello.»

Koperen badkuip

Zoals op elke veiling vielen ook enkele verrassende resultaten. Bij de vele schilderijen waren er koopjes te doen, maar werken van Elias en Bram Bogaert haalden flinke bedragen. De vele curiosa zorgden voor wat animo. Iemand betaalde 2.000 frank voor een paar antieke schaatsen en een zitbankje, een koperen badkuip uit de vroegere Thermen bracht 8.000 frank op en er was zowaar iemand die een H. Hartbeeld in gips nog 500 frank waard vond.

Château Petrus 1992

De vele loten wijn genoten nog het meest belangstelling. Topper was een fles Château Petrus 1992 waarvoor iemand 14.000 frank neertelde. «Flink boven de prijs. Het moet een echte wijnfreak zijn of iemand die onze sociale werken extra wil steunen», besloot gewezen Rotary-voorzitter en wijnhandelaar Bernard Decorte. (MHO)

10-05-2000