Hulpgoederen naar Gambia

Plaatsingsdatum: 14-mrt-2011 12:43:53

Vrijwilligers laden container voor Banjul

OOSTENDE - Vorige vrijdag 18 mei hebben vrijwilligers van de kledij- en meubelbank Medios, het VTI, KA1, en het Sint-Lutgardis-, Sint-Jozef-, en Sint-Andreasinstituut een container geladen vol nuttig materiaal voor de inwoners van de Gambiaanse hoofdstad Banjul. Midden juli zouden de computers, naai- en schrijfmachines, spuiten, verbanden en rolstoelen in dit Afrikaanse land moeten toekomen.

"Alles past in de stedenband die Oostende al enige tijd heeft met Banjul", schetst coördinator Peter Vanslambrouck. "Onze scholen en andere organisaties beschikken over veel materiaal en toestellen die in Banjul een tweede leven verdienen. De meubel- en kledijbank Medios uit de Overvloedstraat schenkt onder andere spuiten, verbanden, rollend materieel, consultatietafels, stomamateriaal aan het Royal Victoria Teatching Hospital. Daarnaast schenkt de vrijwilligersorganisatie didactisch materiaal voor de Nursing School."

"Het Vrij Technisch Instituut staat enkele computers, naai- en schrijfmachines af aan hun partnerschool het Banjul Skills Center. Het Oostendse stadsbestuur stelt op haar beurt een container ter beschikking. Die wordt in de loop van juli per schip naar Gambia gebracht. De scholieren die vandaag de container hebben helpen vullen, reizen in de krokusvakantie van volgend jaar naar Afrika om ter plaatse vast te stellen wat er door de Gambianen met dit waardevol materiaal werd gedaan", aldus nog stedenbandcoördinator Vanslambrouck.

(BVO)

Deze groep vrijwilligers laadde vrijdagmiddag 18 mei een container met bestemming Banjul : Helena Clybouw, Kris Ryckx, Beth Lauwereyns, Rik Decerf, Charlotte De Koninck, Naomie Plovie, Juan en Joaquin Willems, Liliane Cattoor, Philip Toebaert, Maxim Dierckens en Inès Vandewoestijne. Ook schepen Tom Germonpré en coördinator Peter Vanslambrouck staken de handen uit de mouwen. (Foto Lysiane)

25-05-2007