Medios bezorgt ziekenhuis in Gambia nieuw sanitair en bedden

Plaatsingsdatum: 14-mrt-2011 13:32:50

Oostende

Het ziekenhuis van de Gambiaanse hoofdstad Banjul krijgt van de Oostendse vereniging Medios nieuw sanitair, bedden en klein medisch materiaal. Ook het stadsbestuur van Oostende investeert verder in de stedenband met Banjul. Zo wordt er een scholenuitwisseling op poten gezet en wordt de haalbaarheid van een ecotoeristisch project onderzocht.

Medios wil in december starten met de renovatie van de vrouwenafdeling in het ziekenhuis van Banjul. Het ziekenhuis telt een zo'n 500 bedden en verwerkt zo'n 20.000 opnames per jaar. "De douches en de toiletten zijn dringend aan renovatie toe. In december willen we daarmee starten. We investeren voor die vrouwenafdeling ook in twaalf nieuwe bedden en klein medisch materiaal. Op termijn willen we nog verder investeren in het ziekenhuis", zegt Willy Sibiet van Medios.

Ook het stadsbestuur van Oostende investeert verder in de stedenband. "Dankzij de samenwerking met het stadsbestuur van Banjul zijn al concrete resultaten geboekt", zegt schepen voor ontwikkelingsssamenwerking Tom Germonpré. "Zo verloopt de administratie in Banjul nu transparanter en efficiënter, waardoor de inkomsten met 85 procent gestegen zijn. Ook de afvalproblematiek staat op het programma, met een samenwerking van onze reinigingsdiensten. Per dag wordt daar 40 tot 50 ton afval op straat achtergelaten. Daarnaast wordt er een studie gestart naar de haalbaarheid van een ecotoeristisch project in de mangroves. Dankzij onderzoeken is het volledige gebied nu al beschermd. Een geplande containerterminal zal bijvoorbeeld elders gebouwd worden. Tot slot zullen in februari delegaties van twaalf Oostendse scholen op inleefreis gaan naar Banjul."(MME)

30-10-2007