Motards schenken speelgoed op Sinterklaastreffen

Plaatsingsdatum: 14-mrt-2011 12:26:10

OOSTENDE In de Velodroom bij het Maria Hendrikapark organiseerden de Motor & Toer Vrienden Oostende (MTVO) afgelopen zaterdag voor de 37ste keer het internationale Sinterklaastreffen. Opnieuw kwamen ongeveer 750 motards van over heel Europa om het avondfeest bij te wonen.

Elke aanwezige had een stuk speelgoed bij, dat via de meubel- en kledijbank Medios bij kinderen uit kansarme gezinnen terecht komt. "Ons Sinterklaastreffen is bekend tot ver buiten de grenzen'', stelt MTVO- voorzitter Peter Deschacht. "Allen kijken ze uit naar de muzikale optredens. Wie van ver komt, blijft overnachten.''

Uiteraard kan Sinterklaas niet ontbreken. Een delegatie van de motorrijders wachtte de Goedheilig Man op naast het Westerstaketsel, waarna het gezelschap in colonne door het stadscentrum tot de Velodroom reed. Sinterklaas krijgt van alle motorrijders een stuk speelgoed. Onze club werkt samen met meubel- en kledijbank Medios uit de Overvloedstraat. Medios zorgt ervoor dat kinderen die anders niets van de Sint zouden krijgen, op 6 december toch hun schoentje kunnen zetten.'(bvo)

04-12-2006