Oma Janne kan de kinderen niet missen

Plaatsingsdatum: 14-mrt-2011 11:17:57

Liliane Cattoor gaat met een zoen met pensioen

Op 1 juli 2005 gaat Liliane Cattoor, 'oma Janne' van Wiegelied, officieel met pensioen. Twee weken geleden werd ze al door haar collega's gehuldigd. De Zeewacht mocht er heel even bij zijn, genieten van de koffietafel en de jubilaris vereeuwigen met een gezellige babbel er boven op.

"Ik ben 63 maar ik voel me nog zo jong en zo energiek dat het pijn doet afscheid te moeten nemen van mijn job en kindjes", vertelt Liliane Cattoor. "Het is met tegenzin dat ik zal stoppen maar ze zijn me nog niet kwijt. Ik zal nog veel komen helpen."

Ze is geboren en getogen in Oostende en getrouwd met Freddy Hubrechtsen, heeft drie kinderen (Geert, Koen en Mieke) en zeven kleinkinderen. Liliane studeerde voor kinderverzorgster en werkte onmiddellijk twee jaar in een instituut voor zwaar mentale gehandicapten in Aartrijke. Nadien werkte ze vier jaar in de Imbo. Samen met Freddy verhuisde Liliane naar Duitsland en werkte ze eerst één jaar als doktersassistent in het medische huis van het Belgisch garnizoen in Brakel (D). Drie jaar lang nam Liliane werkonderbreking om haar eigen kinderen op te voeden en vanaf 1970 werd ze onthaalmoeder voor Belgische kinderen in Lüdenscheid. Tijdens het laatste jaar dat ze in Duitsland woonde, was Liliane ook nog kinderverzorgster in het kinderdagverblijf van het Belgische leger in Soest.

Werk in overvloed

Op 29 juni 1981 is ze gestart als kinderverzorgster in Wiegelied, het kinderdagverblijf van Stad Oostende. Begin juli zal het dus 24 jaar zijn. "Mijn tijd van gaan is nu gekomen en ik heb het er heel moeilijk mee. Mijn werk bij de peuters zal ik ontzettend missen. Je kunt niet geloven hoeveel liefde je krijgt van die kindjes. Ik heb hier de naam van 'oma Janne', een erfenis uit de tijd dat onze kleinkinderen met mij meekwamen naar hier. Mijn werk is altijd mijn hobby geweest, mede dankzij mijn lieve collega's die mij vanavond vergezelden op een gezellig samenzijn", aldus Liliane.

Ze sluit een mooi hoofdstuk in haar leven af, maar helemaal weg van Wiegelied is ze zeker niet. "Gelukkig heb ik nog tal van andere activiteiten waar ik me mee kan bezighouden : vrijwilligerswerk bij de KAV, Kind&Gezin, Medios, parochiewerk en het zangkoor van Sint-Jan. Mieke geeft les in Westdiep en daar zal ik me nuttig maken als leesmoeder én begeleidster bij uitstappen. Ik ga ook nog regelmatig babysitten. Er is nog altijd werk voor mij in overvloed", zegt Liliane

In Wiegelied komen dagelijks gemiddeld 22 kindjes, op weekdag van 6.30 u. tot 's avonds 20 u., op zaterdag van 7 u tot 19 u.

24-06-2005