Medios herrijst na twintig jaar uit zijn as

Plaatsingsdatum: 14-mrt-2011 12:31:05

Vorig jaar leek de vereniging ten dode opgeschreven, maar een groep vrijwilligers besliste er anders over. Ze staan elke woensdag tussen 14 en 17 uur in de winkel paraat om meubels, kledij en in mindere mate ook medisch materiaal van de hand te doen.

De nieuwe voorzitter van de vzw Medios is huisarts Juan Willems. "Samen met enkele vrijwilligers stampte dokter Reginald Moreels in 1981 Medios uit de grond. De pioniers van het eerste uur wilden vorig jaar in schoonheid eindigen, maar enkelen beslisten Medios om te vormen tot een bloeiende vereniging.''

"Alle meubels en kleren die in de winkel in de Overvloedstraat staan krijgt Medios via giften. De meubels worden opgehaald met een vrachtwagen, kleren kunnen ter plaatse in een container naast de deur achtergelaten worden. De nieuwe wind binnen Medios heeft ervoor gezorgd dat er meer vrijwilligers zijn. Toch kunnen er nog altijd jonge krachten bij."

"Iedereen kan iets uit de winkel meenemen maar het zijn hoofdzakelijk minder bedeelden die op Medios een beroep doen. De artikelen worden niet verkocht. Om de bezoekers zelfrespect te geven, vragen we toch een kleine stallingsvergoeding. Dat geld vloeit dan naar projecten zoals de Stedenband Oostende-Banjul of naar initiatieven dichter bij huis, waaronder Poverello. Het is de bedoeling de band met gelijkgestemde organisaties nauwer aan te halen. Enkel door samen te werken kunnen we de mensen in nood een duw in de rug geven'', aldus Willems.

(bvo)

Het secretariaat van Medios is elke woensdag open tussen 9.30 en 17 uur. Tel. 059-80.54.54.

20-12-2006