In 1982, naar aanleiding van de problemen in Polen en nadat Lech Walesa zich manifesteerde, stampte Reginald Moreels de organisatie uit de grond. Dokter Moreels en zijn echtgenote stuurden konvooien met hulp en richtten Medisch Solidarnosc op, de voorloper van het huidige Medios

Onze talrijke vrijwilligers spelen een belangrijke rol van betekenis in het Mediosverhaal. 

De tijden zijn veranderd en we willen stapsgewijs Medios moderniseren. We willen onze media-aanpak omvormen tot een modern en hedendaags instrument. 

Recent Nieuws

  • MEUBEL- en KLEDIJBANK WEER OPEN Vanaf woensdag 17.02.2021 gaat de Meubel- en Kledijbank Medios weer open. Het is in deze Covidtijden belangrijk dat u als bezoeker en onze vrijwilligers zich in de Meubel ...
    Geplaatst 16 feb. 2021 02:17 door administratie Medios
Berichten 1 - 1 van 105 worden weergegeven. Meer bekijken »

Medios helpt !

Door zijn permanente activiteiten:
  • Kledijbank
  • Meubelbank
In binnen- en buitenland:
  • Door materieel en logistieke steun te bieden aan iedereen in nood in Oostende en omstreken.
  • Door het bieden van financiële hulp en materiële steun aan organisaties in de minst ontwikkelde landen (MOL) zoals de samenwerking met de stad Oostende in het kader van de Stedenband met Banjul-Gambia.
  • Door het organiseren van hulpkonvooien met kledij en medisch materieel aan Gambia en Roemenië.
  • Door het sponsoren van sociale projecten in Oostende.
  • Door hulp te bieden aan de renovatie van scholen en ziekenhuizen in de MOL-landen..
Medios is een echte zelfstandige, vrijwilligersorganisatie, op pluralistische basis, zodat elke ideologische of religieuze strekking er zich thuis voelt. 

Ons doel: Sociaal gerichte akties voor hulpbehoevenden!Oostende - Banjul

Een stedenband is een door de Vlaamse Gemeenschap ondersteunde vorm van samenwerking tussen steden in het Noorden en het Zuiden, waarbij op gelijke voet kennis en ervaring worden uitgewisseld.

De stad Banjul en de stad Oostende beslisten in 2003 om een stedenband aan te gaan.  Banjul is de hoofdstad van Gambia in West-Afrika. Beide steden vertonen raakpunten: de visserij, de haven en het toerisme zijn duidelijke voorbeelden. Oostende is met bijna 70.000 inwoners iets groter dan Banjul (55.000 inwoners).

Beide steden werken nu reeds samen rond verscheidene thema’s, met een focus op capaciteitsopbouw voor de Banjul City Council, milieu, onderwijs en gezondheidszorg.

Medios is partner in de samenwerking met het Edward Frances Small teaching Hospital in Banjul. Daarnaast werkt Medios vzw mee in het kader van het Europees project Oostende-Banjul. Deze medewerking gaat voornamelijk over ziekenhuishygiëne in het EFSTH.